Workshop Flitsen (*)

Workshop FlitsenMiddels deze workshop wil ik u verder op weg helpen met uw flitser. Het is de bedoeling om u een aantal tips en truukjes mee te geven waarmee u daarna ook zelf aan de slag kunt zonder dat u een dure super-de-luxe flitser hoeft te hebben die helemaal compleet is afgestemd op uw camera. Veel foto's zijn gewoon in de huiskamer te maken en in deze workshop wordt u een basis gegeven om er thuis verder mee te kunnen. Ook zullen er mogelijkheden besproken worden met andere opties voor flitsen op afstand.


Paradijsvogelbloem

We gaan dan met behulp van uw camera en flitser aan de slag. Als eerste wordt het het e.e.a. over de werking van de flitser uitgelegd en ook wat de invloed van sluitertijd en diafragma zijn bij het gebruik van een flitser. Dit werkt net weer even anders dan bij een gewone foto. Als dit principe eenmaal is uitgelegd zullen een aantal tips en trucs de revue passeren, waarmee u dan uiteindelijk gewoon thuis mee aan de slag kunt gaan en hiermee uw ervaring op flitsgebied dus kunt vergroten. Aan de hand van wat voorbeelden zal u getoond worden hoe een en ander in zijn werk gaat. De workshop zal een ochtend/middag in beslag nemen en zal binnen worden gegeven.

 

Wat wordt er van u verwacht?

U dient te beschikken over een camera die van de automatische stand afgehaald kan worden. Ook dient u te weten hoe dat moet. Aangezien we niet alles weten van alle camera's verwachten we dat u weet waar u bepaalde dingen kan instellen. Mocht u dat niet weten, neemt u dan de handleiding van uw camera mee, dan kan als de tijd dat toelaat het in de handleiding opgezocht worden.
Daarnaast dient u te beschikken over een opzetflitser die ook los van uw camera gebruikt kan worden. Ook hiervan zult u moeten weten hoe het werkt. U zult samen met uw medefotografen aan de slag gaan om te ondervinden wat er met een beetje nijverheid allemaal mogelijk is.

Ook een statief is aan te bevelen, maar niet noodzakelijk. Er kan eventueel gebruik gemaakt worden van een aanwezig statief. Daarnaast is een draadontspanner/afstandbediening zeer gewenst, maar niet noodzakelijk.

Witte Roos Vliegenzwam/Fly Amanita

Interesse??

Bent u geïnteresseerd in het volgen van deze workshop, neem dan contact met ons op.
Voor de data waarop de workshops gegeven worden kunt u kijken op de overzichtspagina van de workshops. De workshops worden gegeven met maximaal 12 personen. Indien u een groepje belangstellenden heeft neem dan contact met ons op.

Heeft u iets in gedachten neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Onze contact gegevens staan op onze contact pagina.